Är du döm(d) eller?

Är man tjej och har för mycket sex då är man säkert en slampa
då är man säkert oförsiktig, då är man säkert ett sexobjekt,då röker man säkert för mycket, då dricker man säkert , då har man säkert kassa betyg, då har man säkert kläder som visar för mycket hud, då blir man säkert gravid i tidig ålder, då kan man säkert inte få en "riktig" utbildning, då får man säkert jobba på McDonalds, då har man säkert tatueringar, då träffar man säkert "badass"-killar med ännu mer tatueringar som slåss, som säkert slår en också, då börjar man säkert med droger, då har man säkert knappt några pengar, då är man säkert småfet, då bor man säkert i en äcklig liten lägenhet någonstans där ingen vill bo, då mår man säkert dåligt. Då har man misslyckats, då är man misslyckad
 
DET HÄR VAR INTE SVÅRT ATT SKRIVA, DET BLEV EN NATURLIG FÖLJD AV ORD. VEM I HELVETET SATTE DOM ORDEN I MITT HUVUD? VEM TAR SIG RÄTTEN ATT KATEGORISERA? OCH PLACERA DET HÄR I MITT HUVUD? NÅGON MÅSTE HA GJORT DET, FÖR INTE KAN VÄL JAG TÄNKA SÅHÄR OM KVINNOR? det vore läskigt och konstigt och minst sagt onaturligt.
 
Vad är ett lyckat liv? Vad är ett misslyckat liv? Det är ju obestämt tills någon bestämmer det. Om det inte fanns lyckad- och misslyckad-stämplar att sätta, vad vore livet då? "normalt"?
 
Att lyckas med något är att genomföra det man strävar efter att genomföra. Att misslyckas - motsatsen - är då att inte lyckas med det man tänkt genomföra. För att kalla en aktion misslyckad måste man alltså känna  till utgångspunkt och mål för att kunna bedöma om det lyckats eller inte. För att vi ska ta oss rättigheten att kalla en persons liv misslyckat ska vi då alltså - in i minsta detalj - känna till vad personen i fråga började på och har för avsikter med sitt liv för att kunna göra en rättvis bedömning, vem fan har det? Och vem ger oss rätten att bedöma från första början?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0