jag skulle bra gärna vilja veta

hoppsan vad det varit tyst här.
 
Det här cirkulerar just nu i mitt huvud:
-filosofi - som ämne liksom, det får mig att känna mig riktigt smart även när jag inte förstår( för är det mengingen att man ska förstå och går det verkligen att förstå)
-Town bloody hall och The prisoner of sex - En inspelning av en riktigt intressant och relevant debatt som jag behöver för ett skolarbete om the feminism struggle och boken ,som debatten blev ett resultat av, som finns på FYRA bibliotek i hela Sverige och inte ens akademibokhandeln KAN beställa in. Den skeppas nu från Göteborg för min skull! 
- rivalitet. Varje jävla dag. 
 
Rivalitet tjejer emellan.
Senaste tiden har jag uppmärksammat något jag varit svagt medveten om sen jag började tänka på saker, nämligen det här med tjej-rivalitet. I vår vardag där skeva kroppsideal och könmaktsförhållanden lever som royaliteter lägger vi ibland fokus på fel ställen. Vi vill främja jämlikhet och alla ska få se ut som dom vill - det är vi många som är överens om men något som kommer i skymundan när vi slåss för det här är hur vi fortfarande identifierar oss genom maktordningen inom könet. Ett hinder som måste elimineras för fortsatt kamp!
 
Könet sätter en grund för vår spelplan, en spelplan som borde expanderas på gott och ont
 
Hur kommer det sig att A blir mer arg på C när hon ligger med A's kille B än på B själv? Är B ett sexmonster som inte kan kontrollera sig och C sviker A i kampen om att tämja honom? Var det C som våldtog honom kanske?
Och det här med att förföra, det kan jag inte riktigt greppa. "Hon förförde honom" tycker jag sägs oftare än att "han förförde henne", ännu ett idiotiskt "bevis" på att han är ett sexmonster : han kan bli förförd och då inte kontrollera sig själv. Eller det att "hon låg med honom", det är väl för fan att dom ligger med varandra?
 
Såhär resonerar jag: I all tid då kvinnan varit förtryckt har det handlat om att försöka klättra upp och hamna jämsides med mannen. Hon har fått slåss med sina "egna" om att vara i toppen som ensam kvinna fast männen stod där allihop. Det blir en motstridig relation där vi å ena sidan slåss om att vara bäst men å andra sidan ser oss som en enhet där ett svek gör lite ondare eftersom det är "vi mot killarna".
När en tjej inte vill erkänna sin vikt inför sitt kompisgäng(läs tjejgäng) eller ljuger om hur hon mår kontra "avskyr" den tjej som hennes kille varit otrogen med. * 
Det är på det här sättet ordet SLAMPA får härja hej villt. Det är inte bara män som klassar slampor (eftersom det är det perfekta skällsordet för kvinlig sexualitet) utan det är jävligt vanligt(har ingen statistik utan talar av egen erfarenhet)  att det ordet ligger i munnen på en fellow girld friend som väntas stå upp för en, "tjejer emellan". Begreppet används för att smutsa ner tjejen i frågas sexuella aktivitet eller uttryck i kläder eller attityd och förminskar henne - dvs : JAG SÄGER ATT HON ÄR EN SLAMPA FÖR DÅ KÄNNER JAG MIG BÄTTRE SJÄLV. Det används överallt och i hela världen men som sagt tror jag vi fokuserar för lite på varför det är så tvåstidigt och dumt bland tjejer - det här med "trycker jag ner dig mår jag själv bättre". 
 
Jag tror att om vi kan minska vikten av det sociala könet så får vi fler att hata men också fler att identifiera oss med. När vi slutar tänka att det är vi mot dom (och ja, jag och alla andra vet att "vi mot dom" är det lättaste sättet att skapa samhörighet i en grupp) är det inte längre "aa, killar är verkligen dumma i huvudet" eller "hur fan kan hon hångla med A´s kille?" utan "aa, vissa människor är dumma i huvudet" och "Hur fan kunde hen vara otrogen?"
Kärlek och vänskap är bajsviktigt och vi ger det mycket plats i våra liv. Ingenstans där har det sociala könet något att göra. Jag försvarar inte tjejen som hånglade med din kille utan jag ber dig uppmärksamma att problemet ligger hos DIN KILLE. Det handlar väl om etik och moral, alla relationer ser olika ut både kärleks- och vänrelationer men enligt min åsikt ligger ansvaret hos den som lovat dig trohet (direkt eller indirekt) och ingenstans hos henne för att hon också är tjej.
 
Om vi slutat slåss för killarnas uppmärksamhet, varför skulle det vara bättre att slåss tjejer emellan? jag har lite svårt att bestämma hur jag ska avsluta den här texten. Man kan ju tro att jag försökt förklara att jag tycker "systerskap" är viktigt och att vi ska unite men det är väl typ tvärt emot vad jag vill komma till. Jag tycker vi ska slåss mot människor mot människor på samma villkor och jag tycker inte att kön är tillräckligt för att dela upp lag i.  Jag slåss med dom i min klass om att bli bäst i klassen och jag slåss med alla med lika bra betyg om att komma in på en bra linje men att slåss mot tjejer känns så onödigt när jag inte vill kategorisera så. (jämställdhetklysha:) Vem du är och vart du vill i livet handlar om så mycket mer än vad du har i byxorna!
 
Jag har ingen erfarenhet av hur det fungerar i en homosexuell kärleksrelation vid en sån här situation, man tycker kanske inte mer om den ens partner vänsterprasslat med men att döma ut hen baserat på kön funkar ju inte riktigt då. Jag säger inte att man inte får hata den ens partner varit med men att det ska vara på rätt grunder.
 

RSS 2.0