Att ha en färg

Jag har under de senaste dagarna pratat väldigt mycket med en vän om det här med karaktär. Att det är viktigt att vara färgstark och ha en klar karaktär för att vara någon. Och hur det funkar med färglösa, karaktärslösa människor. Vi har lite olika åsikter om hur det funkar och vad som är önskvärt men det gör det bara roligare att disskutera.
Som jag har uppfattat det så tycker han att man i grund och botten antingen är färglös eller färgstark och det går inte riktigt att ändra på. Vad är då en karaktärslös person? jo det, säger han, är en person som inte gör något intryck, som inte väcker någon som helst reaktion hos de människor denne möter. Att vara färglös är det värsta man kan vara säger han. Han påstår sig hellre vara stämplad som äcklig än färglös. "Den som är äcklig för någon är fin för någon annan, men den som inte är någonting för någon är inte det för någon annan heller"
 
Jag tror däremot att man inte kan vara helt igenom färglös. Det baserar jag på:
1. Alla människor(typ) hittar någon gång en partner, vilket skulle vara omöjligt för en färglös person som han beskriver den.
2. Alla "färglösa" personer är för tillfället i fel sammanhang, man kan alltid hitta sin plats i världen där man inte längre har noll utstrålning. Praktexempel: Han går körklass, hen också. Han ser hen som färglös. Hen har smällt in i hans omgivning och gör därför inget intryck på honom MEN vore han från helt andra sociala/musikaliska konstallationer skulle han kanske se henne som "körare" eller liknande. Allt som inte liknar det vi är vana vid är ju en gnutta exotiskt och i sin tur färgstrakt; en sorts karaktär. 
 
Motargument: 1. Alla färglösa personer parar ihop sig och fortsätter vara färglösa.
Direct response: 1. Det kan nog ses som så utifrån, men genom att de hittat varandra så har dom gjort ett intryck.  
 
Eftersom jag inte tror att man kan vara helt igenom färglös håller jag inte med om att man hellre skulle vara äcklig än färglös. Äckel kan man inte bli av med, tycker jag, men ens karaktär handlar om mer än den allmäna uppfattningen. Se nedannnnnn
 
Hur man undviker ett liv som färglös, Amalias tips
 
1. Försök definera din egen karaktär så att inte andra gör det åt dig. Då har du nämligen noll kontroll över vem du uppfattas som och risken är mycket större att det blir något mindre kul.
2. Jobba på ditt fakking handslag. Döda fiskar är för döda själar
3. Hitta din plats i världen. lol
4. Tänk inte så mycket på det, det blir lätt meta.
5. Begränsa dig inte. En för stark karaktär som känns fejk blir liksom karaktärslöst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0